Monday, August 06, 2007

Skisser!





























Eftersom jag är en tusch-bög kunde jag inte låta bli att tuscha första uppslaget lite...
Sen vektoriserade jag det och gjorde om det svarta till rosa. Texten är min kladdiga handstil.

Men ändringar ska dit och det var bara för att jag skulle få utlopp för mitt perverterade tuschbehov.Jag har problem. Jag vet det.
Blyerts är bara inte på riktigt, okej. Kan man sudda så finns det inte.

7 comments:

Anonymous said...

Fan vad snyggt!

Ursäkta om jag kommer med värsta n00b-frågan, men när du vektoriserade, gjorde du det "för hand" eller använde du nån hokuspopkusfunktion som vektoriserar skiten åt en?

Elin J said...

hokuspokus-funktion:) Det finns en underbar liten knapp som heter 'live trace' som brukar dyka upp i övre menyn när du markerar dokumentet i Illustrator. Tryck på den! Eller pilla med inställningarna tills det blir bra. Sen är det vektor!

Oh! och glöm inte att välja 'live paint' efter det momentet. Busenkelt.

Tanja Suhinina said...

Snyggt! Men behöver mer tpfsar på bröstvårtorna. Jag har dansat i jazzorkester i tre år nu, och fortfarande inte lyckats övertyga de andra att vi borde dansa med tofsar.

Elin J said...

Hmmm, tofsar, you say? Jag har en massa frågor som jag inte fått hittat svar på ang. dne här boken. Främst, och jag frågar dig Tanja, för jag vet att du är en sucker för 20-talet:

Fanns det fabrikstillverkade cigaretter på 20-talet och isf, var filtrerna färgade?

-= Steamboat Willie =- said...

Det fanns fabrikstillverkade cigaretter på 1920-talet. Det vet jag. Jag kan däremot inte få någon reda på ifall det ens fanns filter till dem.

Elin J said...

Okej! Tack:)

-= Steamboat Willie =- said...

Hmm.. lite efterforskning visar att det fanns cigarettmunstycken med inbyggda filter på 1930-talet, men hur mycket de filtrerade och vad som var meningen med filtret hittar jag inte, men jag hittar annonser för de filtrerade munstyckena i alla fall...