Tuesday, October 31, 2006

DET SNÖAR!

Vaknade av att ljuset i min lägenhet inte var det gamla, vanliga höstdassljuset utan (och efter att ha levat i hela 22 år så lär man sig att känna igen det här ljuset...SÄRSKILT eftersom man är Norrlänning to the core) SNÖ!!!
Det har snöat typ 15 cm under natten!! WIIIIII!
Fattas bara att Hanner kommer till skolan, så kan vi leka Narnia ihop:)
Han är ju snarlik Mr. Tumnus.


Jo, igår var jag och klasskompisen Angelika in till Gävle för lite sko och jackshopping.
Resan började bra, vi kom till tåget (kom fram till att det går ju så mycket snabbare att åka tåg till Gävle, så vi satsade på det.) Under resans gång träffade vi en etta att samtala med. MEN, av någon anledning blir ju folk lite deprimerade på hösten (och om man ska tro ryktena ligger ju Hofors med omnejd rätt högt på antal själmord per inevånare i Sverige) så...vi fick en "hoppare".
Lustigt - om man får använda såna ord i det här sammanhanget - eftersom Tim berättade att hans tjejs syster råkat ut för samma sak, dagen innan på väg till Gävle.

Sidenote: Varför väljer människor att ta livet av sig på sätt där de VET att de utsätter andra för sina hemskheter?

1) Föraren av tåget. Ska denne behöva ha ett antal liv på sitt samvete när pensionen kommer, bara för att folk inte orkar leva längre?

2) Personer som tar livet av sig bör ju veta om hur frustrerade och känslokalla människor som är mitt uppe i att ta sig från punkt A till punkt B blir? De kunde inte bry sig mindre om hur dåligt personen i fråga mådde. Vad de bryr sig om är hur lång tid det tar att skrapa bort vederbörande person från tågrälsen (och loket...)

Så varför utsätta sig för detta? Det finns, om man nu väljer att göra slut på sitt lidande (vilket jag inte är emot på något sätt, ditt liv är ditt, ingen annans, do as you please) så många andra sätt att ta det på utan att utsätta främlingar för psykiskt lidande/frustration/ilska.

Iallafall så får vi (efter lång väntan) en ersättningsbuss som som ska ta oss in till Gävle.
Och som alltid, får jag en full narkoman till sätespartner.
(ni vet, det finns folk som drar till sig "såna"... well, I'm one of those...)
Han verkade harmlös, och var säkert det, men när han berättade hur han just blivit utsläppt efter 10 år på kåken kan man inte hjälpa att känna en liten klump i magen. Men, han var inte hotfull på ngt sätt. Så på så sätt var det ingen fara. Men när han berättade att han var kallad till domstol för att dom skulle förkunnas och han skulle dra till Finland istället... Vad fan gör man?
Han berättade att han suttit inne för bankrån, värdetransportrån och mord.
OCH att han knarkat hur mycket som helst med Sveriges sportelit. Bl a en väldigt lustig anekdot om J-O Waldner. Så det kan gå. Lustigt hursomhelst.

No comments: